History

2024

Athens ESG Forum

ESG Integration Transforming Core Business Strategy

Στον απόηχο του 4ου Athens ESG Forum, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Παρασκευή 28 Ιουνίου, αναδείχθηκαν τα θέματα που απασχολούν σήμερα τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες καλούνται να χαράξουν στρατηγικές με άξονα τη βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές πολιτικές και το διαμορφούμενο κανονιστικό πλαίσιο. Στο συνέδριο, αναδείχθηκε η σημασία της τεχνολογίας και δη της τεχνητής νοημοσύνης στην εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, καθώς αναμένεται να απλοποιήσει δραματικά τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων για τη σύνταξη των αντίστοιχων αναφορών βιωσιμότητας.

Όπως ανέδειξε με την ομιλία του ο Jeremy Schwartz, Chairman of Sustainability Transformation Practice της Kantar, όλα σχετίζονται με την ικανότητα της ηγεσίας των επιχειρήσεων να εμπνέουν εμπιστοσύνη και να διαμορφώνουν το όραμα ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Αυτό για να επιτευχθεί, χρειάζεται να αλλάξει το αφήγημα από την κανονιστική συμμόρφωση και το κόστος, προς την ανάπτυξη και την καινοτομία. Απαιτείται η αναμόρφωση του παραδοσιακού P&L ώστε να λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η ελαστικότητα και η δυναμική διαμόρφωση των τιμών, πρακτικές που εφαρμόζουν εταιρείες όπως το uber, το booking.com ή οι αεροπορικές εταιρείες, όπου οι τιμές διαμορφώνονται δυναμικά και εξατομικευμένα, σύμφωνα με την τρέχουσα ζήτηση και την προσφορά.


  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε σχέση με την απανθρακοποίηση, ο Alex Ely, βραβευμένος βρετανός πολεοδόμος και αρχιτέκτονας, πρότεινε τη μείωση των εκπομπών CO2 με τη μετασκευή των υφιστάμενων κτιρίων και την ανακύκλωση των δομικών υλικών, ενώ ο Daan Van Acker εκπροσωπώντας την πλατφόρμα carbonmajors, η οποία περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα ορυκτά καύσιμα, την παραγωγή, τα οικονομικά στοιχεία και τις εκπομπές CO2, ανέδειξε την ανάγκη μείωσης των ρύπων από την καύση ορυκτών καυσίμων ως προτεραιότητα.

Από την άλλη πλευρά, η Anita Knezović, ειδική στο πεδίο της συμπεριφορικής οικονομίας, επιχείρησε να ρίξει φως στην καταναλωτική συμπεριφορά σε σχέση με τη βιωσιμότητα. Ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν ενστερνίζονται έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, που να στηρίζεται στην υπεύθυνη κατανάλωση, παρότι γνωρίζουν ότι θα ήταν ωφέλιμο για τους ίδιους και τη ζωή στον πλανήτη.

Χρυσός Χορηγός: ESGenius! – The Sustainability OS

Μεγάλος Χορηγός: SYNESG – the Sustainability network

Χορηγοί: BIOSAFETY , CONVENE ESG , RIBIA by E-ON INTEGRATION , ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΕ , HENKEL, EY , LIDL ΕΛΛΑΣ , ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ , ΤΕΚΜΟΝ

Τιμητικοί Υποστηρικτές: Association of Compliance Officers in Greece , Association of Certified Frau Examiners , Hellenic Bank Association , Hellenic Confederation of Commerce & Entrepreneurship , Hellenic Federation of Enterprises , Hellenic Fund and Asset Management Association , National Chamber Network of Women Entrepreneurs

Scientific Advisor : CSR Hellas

Research Sponsor : Global Link

Media Partner : Softone Global Sustain

Χορηγός διερμηνείας : Podium
Οπτικοακουστική Κάλυψη: Coneq
Catering Services: SunnyDay Catering

Official publications : FinancePro και Marketing Week

Αναλυτικό ρεπορτάζ από το συνέδριο θα δημοσιευθεί σύντομα από το Marketing Week και το FinancePro.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Athens ESG Forum 2024

2023

Athens ESG Forum

Accelerating the sustainable finance agenda

To 3o Athens ESG Forum έθεσε τα κρίσιμα ζητήματα για το sustainability transition

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (σ.σ.20 Ιουνίου) στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport,  το 3ο Athens ESG Forum, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι φορέων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το εξής, ότι για την επιτυχή αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι η κλιματική κρίση, τα αυξανόμενα μεταναστευτικά ρεύματα και οι κοινωνικές ανισότητες, η συντονισμένη δράση μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των θεσμών και των κυβερνήσεων, με προσήλωση στους στόχους βιωσιμότητας, είναι ζωτικής σημασίας.

Επισημάνθηκε η σημασία της διαχείρισης των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων κατά τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία., ενώ αναγνωρίστηκε ότι η αλλαγή είναι αναγκαία και ότι η πρόοδος πρέπει να επιτευχθεί με συνεκτικές δράσεις και καινοτόμες λύσεις.

Το συνέδριο αποτέλεσε μια σημαντική πηγή έμπνευσης και ανταλλαγής ιδεών για όλους τους συμμετέχοντες.

Η ΕΥ Ελλάδος ήταν μεγάλος χορηγός.

Το συνέδριο χορήγησαν επίσης οι εταιρείες: Access Fashion, Convene ESG, ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ, Envirometrics, SKY express και Tekmon, ενώ υποστηρικτής ήταν η Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης. Χορηγός έρευνας, η Global Link και χορηγός επικοινωνίας, η Global Sustain.

Το CSR Hellas παρείχε επιστημονική συνεργασία στο συνέδριο, το οποίο υποστήριξαν σημαντικοί φορείς όπως ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματικών, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος και Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Athens ESG Forum 2023

2022

Athens ESG Forum

The Emerging Landscape of Sustainable Finance

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κανονιστικό πλαίσιο για το ESG, ιδιαίτερα σε επίπεδο ΕΕ, καθώς δημιουργείται το πλαίσιο για τη βιώσιμη χρηματοδότηση, δίνεται ο ρυθμός για τη μετάβαση στη βιωσιμότητα και ανοίγει ο δρόμος για τη συμπερίληψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στα παραπάνω και σε πολλά ακόμα αναφέρθηκαν οι ομιλητές του διαδικτυακού 2ου Athens ESG Forum στις 12 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό FinanceProΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
2021

Athens ESG Forum

Η Ελλάδα και η επιχειρηματικότητα μπροστά σε μια νέα «ESG» πραγματικότητα

Τα βασικά συμπεράσματα από το Athens ESG Forum 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου το 1ο Athens ESG Forum, το οποίο αποτέλεσε την πρώτη ευρεία συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών στην εφαρμογή των κριτηρίων ESG για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση, αλλά και για τις επενδύσεις και την βιώσιμη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ